Brug 1 in Nederweert gesloten vanwege onderzoek aspergeversperring

Nederweert – Brug 1 bij Hulsen in Nederweert blijft voorlopig gesloten vanwege onderzoek van de gevonden aspergeversperring. 

Begin dit jaar is Rijkswaterstaat tijdens de vervangingswerkzaamheden van Brug 1 bij Hulsen gestuit op de aspergeversperring. Deze dateert uit 1936, drie jaar voordat in 1939 de Peel-Raamstelling werd opgericht.

Rijkswaterstaat en gemeente Nederweert onderzoeken of, en zo ja, hoe de gevonden aspergeversperring behouden kan blijven. Tijdens dit onderzoek worden de verschillende aspecten zoals cultuurhistorische waarde, gebiedsinpassing en kosten inzichtelijk gemaakt. 

Doel daarvan is om zo een overwogen besluit te kunnen nemen. Het streven is om voor de zomer tot een gezamenlijk besluit te komen over de aspergeversperring. 

De brug blijft in de tussentijd gesloten om zo eventuele schade aan het gevonden object tegen te gaan.