Café de Harmonie brengt eigen krant uit: ‘De Aoj Zaeg’

Op Eerste Pinksterdag presenteerde Café de Harmonie in Weert haar eigen krant: ‘De Aoj Zaeg’. Een krantje dat boordevol met leuke anekdotes, weetjes en persoonlijke verhalen staat. Er leuk om tijdens het verorberen van je bitterballen eens door te lezen.

De eerste editie van De Aoj Zaeg staat in het teken van de gasten. Zonder deze gasten had Café de Harmonie er misschien heel anders voorgestaan. Met veel steun van verschillende instanties zoals De Wieerter 11, Weert Doneert en de gasten kunnen ze doen waar zij zich in het café het beste bij voelen, tappen en ‘aojhoore’.

De naam ‘De Aoj Zaeg’ is te danken aan het echtpaar Rob en Maril van Dooren. Zij doopten in 1977 het pand om tot Café de Harmonie. Vele jaren timmerden en zaagden ze aan de weg om van het café een succes te maken.

Jarenlang had Rob een spaarkas achter de bar hangen waar alle vaste stamgasten lid van waren. Omdat deze spaarkas boven een oude zaag hing kreeg deze kas dan ook de naam ‘De Aoj Zaeg’. Het is dus een mooie verwijzing naar de historie van het café.

Vanwege het feit dat ‘di-j ein Aoj Zaeg’ vroeger voor zoveel vertier, gezelligheid, ‘zeiver’ en het laatste Wieërter nieuws met zich meebracht leek het de kasteleins dan ook een uitstekend moment om de naam in ere te herstellen door middel van een krant.

Rob en Maril van Dooren kregen zondag uit handen van Ralf Triepels de eerste editie overhandigd. Rob was zichtbaar enthousiast over de papieren editie van ‘De Aoj Zaeg’: “Wat ik zo mooi vind is dat je met respect naar het verleden een hedendaags bedrijf voert. Dat is mooi om te merken en te zien. Dat doet mij al Weertenaar heel veel goed”.

De bedoeling is dat er elk kwartaal een nieuwe editie verschijnt.

Bekijk de video via: https://youtu.be/p2KBvOrXOm4