Streetwise zorgt voor extra stimulans Weerter binnenstad

6 reacties
Binnenstad Weert - Fotograaf: Theo Van de Winkel

De meeste politieke partijen in Weert willen de inzet van de stichting Streetwise, om leegstand in de binnenstad van Weert tegen te gaan, continueren.

Om te voorkomen dat de co-financiering vanuit de provincie wegvalt wil het college van burgemeester en wethouders het beschikbare bedrag van 33.750 euro voor 2021 overhevelen naar 2022. Het zou betekenen dat de provincie Streetwise in 2021 betaalt en Weert in 2022. Het driejarig contract met Streetwise zou daarmee kunnen worden afgedekt. Wethouder Martijn van den Heuvel roemde de uitleg ervan in begrijpelijke taal door Leon Heuvelmans (PvdA).

Zeven ondernemingen hebben zich mede dankzij Stichting Streetwise in de binnenstad gevestigd. En de verwachting is dat daar nog eens acht vestigingen bijkomen.

Voor de VVD heeft een bruisende en levende binnenstad prioriteit. “Streetwise zorgt voor een extra stimulans”, zegt Lars Lambers (VVD). Ook Weert Lokaal vindt het knap wat Streetwise in corona-tijd voor elkaar heeft gekregen. Alleen is volgens Martijn Smolenaers (Weert Lokaal) niet geregistreerd welke panden nog steeds leeg blijven staan. Hij verwijst daarbij naar de in 2019 ingediend motie en sorteert daarmee voor op een Leegstandsverordening.

Het CDA staat positief tegenover Streetwise. Peter Mols (CDA) noemt Streetwise een katalysator die goede zaken kan en doet voor Weert. Lizbeth Steinbach (D66) informeert of Streetwise een rol krijgt in het citymarketingverhaal. “Het zou goed zijn als er vroegtijdig naar verbindingen wordt gezocht.” Daarentegen vindt DUS Weert het geen pas maken om voor de behandeling van de Kadernota, waar flinke bezuinigingen staan te wachten, een besluit te nemen om gelden over te hevelen naar het jaar erop. “Het gaat grotendeels om gemeenschapsgeld waar we als gemeenteraad verantwoordelijk voor zijn. Voor ons is het een bespreekstuk”, aldus Conny Beenders.

Wethouder Martijn van den Heuvel maakt zich net als partij Duijsters zorgen over ondernemers, die na stopzetting van de coronaregelingen, het niet overleven. “We willen graag doorgaan met Streetwise. “Mede dankzij Streetwise en BIZ-vastgoed zijn er grote ketens, maar ook leuke eetetablissementen gekomen.” Hij nodigt Martijn Smolenaers (Weert Lokaal) uit om samen in gesprek te gaan over de leegstandsregistratie. Verder geeft de wethouder de projectmanager citymarketing mee dat hij aandacht moet hebben voor de samenwerking met andere organisaties.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties