Collegeplein afgesloten vanwege lekkende LPG-tank auto

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 21.49u – De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag gealarmeerd vanwege een lekkende LPG-tank in een auto.

De bestuurder had net getankt in België was vervolgens naar Weert gereden. Eenmaal op het Collegeplein merkte hij door het sissende geluid dat de LPG-tank lekte. Ook was er een witte vlek ontstaan op de bumper.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en stelde de omgeving veilig. Het Collegeplein werd afgesloten. De Jumbo supermarkt is wel nog bereikbaar via de laad- en losplaats.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen is aanwezig en bekijkt momenteel de mogelijkheden om de tank veilig leeg te laten lopen. Het Collegeplein zal nog enige tijd afgesloten zijn.

Update 18.53u

Het gaslek is onder controle. Het Collegeplein is weer vrijgegeven.

Update 21:49u

Het duurde drie uur voordat het uitblazen van het gas was gestopt. De reden waarom dat zo lang heeft geduurd had ermee te maken dat het uitstromende gas bevroor als deze in contact kwam met de buitentemperatuur. Zodra de ontstane ijsvorming bij de uitstroomopening weer was gesmolten, kwam het LPG-gas weer vrij.

Toen uit metingen bleek dat het explosiegevaar geweken was, mochten bezoekers van de Muntpassage hun auto’s en fietsen die op het plein gestald waren weer ophalen.

De daadwerkelijke oorzaak van het uitstromende LPG is niet bekend. De eigenaar van het voertuig gaat met de ANWB bekijken of de auto weggesleept kan worden naar een herstelbedrijf, om zo de oorzaak te achterhalen, en om een herhaling te voorkomen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/B-xzv7rTIjI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie