Flow Reizen: ‘Noodkreet reisbranche voor mensen met een beperking’

Flow Reizen uit Weert is een bedrijf dat al 30 jaar avontuurlijke en grensverleggende reizen over de hele wereld organiseert voor mensen met een beperking. Hoewel de de corona-maatregelen langzaamaan versoepeld worden doet het bedrijf een noodkreet.

De maatschappij wordt weer langzaam opgestart. Nog een paar maanden en de kans dat dan alles weer redelijk normaal is, is vrij groot? Voor mensen met een beperking is dit niet vanzelfsprekend. “Deze doelgroep staat (weer) achteraan in de rij. Dus ook de reisorganisaties voor mensen met een beperking.”, aldus Richard Ruiter van Flow Reizen.

Stuurloos

Ze kunnen niet zomaar op reis. Deze doelgroep (1,1 miljoen Nederlanders met een beperking) is voor een groot deel afhankelijk van professionele begeleiding en maatwerk. Zonder hen kan er niet gereisd worden. Door alle huidige beslissingen zit o.a. Flow Reizen in zeer zwaar weer. Eigenlijk zitten ze al 16 maanden stuurloos in het oog van de storm en is het afwachten waar en hoe ze gaan landen.

De reiswereld is de zwaarst getroffen sector. Soms tot zelfs 100% in 16 maanden. Ze zijn volledig afhankelijk van de overheidsregels en het officiële reisadvies (de beruchte kleurcodes). Natuurlijk wil de reisbranche veilig reizen en als dat er niet inzit dan doen ze dat niet. Aan overheidsbeslissingen werken voldoende mensen (zoals het OMT) met de juiste expertise om de beste beslissingen te nemen. Maar daarover heeft iedereen natuurlijk een eigen mening.

Jubileumboek

In de tijd dat er geen reizen geboekt konden worden hebben ze bij Flow Reizen niet stil gezeten. Ze hebben een boek geschreven vol met reisverhalen en avonturen. Met het boek hoopt de reisorganisatie alsnog wat inkomsten te generen. 30 jaar aan spaargeld is immers op.

Het boek ‘De Grote Flowreis’ bevat 140 pagina’s vol verhalen en meer dan 100 prachtige kleurenfoto’s. Je steunt Flow Reizen om deze bizarre tijd te overbruggen. Het is ook leuk om het boek kado te geven voor een verjaardag, aan een goede vriend(in), om alvast in de reisstemming te komen, of gewoon zomaar omdat het kan.

Je kan het boek bestellen via de website van Flow Reizen.

Bekijk de video via: https://youtu.be/EaJfElexBi0