Jongeren krijgen alle vrijheid op Sportpark St. Louis

Het is vandaag Bevrijdingsdag. Een mooi moment om stil te staan dat je tegenwoordig veel kan en mag doen zonder te hoeven vrezen voor oorlog.

Zomaar een voorbeeld van vandaag. Punt Welzijn geeft jongeren alle ruimte om op woensdag deel te nemen aan activiteiten op Sportpark St. Louis. Tussen 14.30 en 16.30 zijn op het sportpark twee jongerenwerkers van Punt Welzijn aanwezig om jongeren te begeleiden.

Tijdens het eerste uur van de activiteitenmiddag worden gezamenlijk de handen uit de mouwen gestoken voor het vervaardigen van creatieve werken. Tijdens het tweede uur kan iedereen zelfstandig aan de slag.

Qua activiteiten kun je denken aan o.a. voetballen, biljarten en soms wordt er zelfs gebakken. Vandaag stond er een stevige wind en dus werden er vliegers gemaakt die vervolgens op het sportpark getest konden worden. Intussen kon men in het gebouw een potje biljarten of buiten voetballen.

Jongeren zijn welkom

“Ik heb hier al heel veel vrienden gemaakt en ik zou het echt leuk vinden als er nog meer kinderen komen sporten.”, vertelt een enthousiaste Ilyass. Jongerenwerker Joep Raemakers vertelt dat alle jongeren uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Weert van harte welkom zijn. Je hoeft je niet aan te melden. Je mag altijd een kijkje komen nemen op woensdag tussen 14.40 en 16.30 uur.

Doel van Punt Welzijn

Met het organiseren van de activiteitenmiddag heeft Punt Welzijn als doel dat jongeren meer buiten spelen en vriendschappen sluiten. Dat is veel leuker en gezonder in plaats van thuis de hele dag achter de (spel)computer, tablet of telefoon zitten.

Bekijk een video via: https://youtu.be/DJ1JNufKG6I