Krot aan de Bocholterweg met de grond gelijk gemaakt

De woning aan de Bocholterweg in Altweerterheide waarbij in het verleden sprake was van overlast is deze week met de grond gelijk gemaakt.

Begin dit jaar werd de woning door de Weerter politiek nog als voorbeeld van verkrotting genoemd omdat er sprake was van criminaliteit en onveiligheid.

Bij de betreffende woning hebben de hulpdiensten dan ook meermaals op de stoep gestaan. Dat begon al in juni 2018 toen en sprake was van stankoverlast. In juni 2019 brandde achter het huis een kleine vrachtwagen uit met daarin chemisch afval. En in februari 2020 was er opnieuw brand uitgebroken, ditmaal in de woning zelf.

Het gevolg was dat de vervallen staat van de woning steeds erger werd. Voor de jeugd was het een interessante plek om op onderzoek uit te gaan, zo bleek deze week nog. Ze hielpen een handje met slopen.

De afgelopen dagen zijn de stallen en de woning met de grond gelijk gemaakt. Daarmee zal ook een einde komen aan de overlast. Wat er in de toekomst gaat komen? Voor het perceel is een vergunning aangevraagd om er een zonneweide van te maken.