Zorgen om verkrotting van panden in Altweerterheide

Raadslid Emans van Weert Lokaal uitte zijn zorgen over de verkrotting van woningen en leegstaande stallen in Altweerterheide. Hij vroeg het college van B&W om te kijken naar de mogelijkheden om dit verder tegen te gaan omdat er sprake is van criminaliteit en onveiligheid.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte en Economie werden de percelen aan de Bocholterweg en Heltenbosdijk als voorbeeld genoemd. Bij het leegstaande pand aan de Bocholterweg hebben de hulpdiensten al meermaals op de stoep gestaan. Vanwege stankoverlast (2018), een brandende vrachtwagen met drugsafval (2019) en een woningbrand (2020). Het betreffende pand en naastgelegen stallen staan al jaren leeg.

Het pand aan de Heltenbosdijk staat ook al jaren leeg. In 2017 raakte hier nog een jongeman ernstig gewond. De jongen was gaan spelen in de vervallen woning. Na het ongeval werd de woning dichtgetimmerd, maar inmiddels is de toestand van het pand verder verslechterd en kunnen kinderen de woning zonder moeite betreden.

Wethouder Gabriels gaf aan dat de gemeente in gesprek gaat met de eigenaren van de erven. Daaropvolgend vroeg raadslid Emans of de gemeente niets kan doen aan de situatie? Gabriels zei vervolgens toe met de afdeling veiligheid te overleggen en te onderzoeken of de gemeente gemachtigd is om op te treden.