Meimaand-Mariamaand van start

Zondag 2 mei is de eerste zondag van de Meimaand-Mariamaand. Traditiegetrouw zouden de Broedermeesters en de Mariadraagsters de feestelijke opening van de Meimaand in de St.-Martinuskerk bijwonen. Vanwege de restricties op het aantal kerkbezoekers kunnen ze de opening van de Meimaand niet vieren zoals we dat gewend waren. Toch wilden ze dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Viering Meimaand

De Broederschap heeft als doel de devotie tot Maria te bevorderen. Een uitgelezen moment daarvoor is de Meimaand-Mariamaand. Vanwege de huidige maatregelen moeten het Broederschap dit keer beperken tot het ophangen van de bloemenkrans bij Maria aan de buitenzijde van de dekenale St.-Martinuskerk. Dit wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van de brandweer met de ladderwagen.

Voorts wordt dagelijks (met uitzondering van de zondag) de rozenkrans gebeden bij het Maria-altaar in de zuidbeuk van de St.-Martinuskerk. Dit is op werkdagen om 8.45 u voorafgaand aan de dagelijkse H. Mis. Op zaterdag is dit om 11.45 u (behalve als er een uitvaart is).

http://www.broederschapweert.nl/