Petitie tegen overlast kauwen: ‘Je auto wordt mega onder gescheten’

Op de Limburglaan in Weert wordt er overlast ervaren door vogels, men heeft het specifiek over kauwen. Een buurtbewoonster was het zat en startte een petitie.

De petitie is gisteren gestart en inmiddels ruim 100 keer ondertekend. “In de Limburglaan gaat het nu echt te ver”, zo staat in de petitie van Marieke. De kauwen zorgen voor geluidsoverlast en er is veel overlast van de poepende vogels.

Je kan geen was meer buiten hangen en zelfs wanneer je naar je auto loopt heb je al kans dat je ‘onder gescheten’ wordt. Ook de auto’s worden niet gemeden. “Er komen steeds meer nesten bij en je auto wordt mega onder gescheten.”, zo staat bij de petitie.

Met de petitie wil men een omroep aan de gemeente Weert kracht bijzetten. Buurtbewoners en misschien meer inwoners van Weert vinden dat er iets aan gedaan moet worden. De gemeente Weert geeft echter aan weinig te kunnen doen. De kauw is een beschermde inheemse diersoort.

De ondertekenaars willen ook niet dat er vogels gedood worden. Het is voor hen hopen dat er andere maatregelen toegepast kunnen worden om de vogels een functie elders te geven.

Bekijk de petitie: https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/gemeente_weert_overlast_kauwen_aanpakken/

Bekijk een video via: https://youtu.be/c1hB4ScTa10