Messing achtergevel Museum W uit de steigers

Museum W (voorheen het Jacob van Hornemuseum) aan de Markt in Weert ondergaat momenteel een grote opknapbeurt. Een van de grote opvallende veranderingen aan de buitenkant is de gevel van messing aan de achtergevel.

De afgelopen maanden is de achterzijde flink onderhanden genomen. De transformatoren zijn van het museumgebouw naar de Muntpassage verplaatst. Tevens is een stukje opgebouwd en zijn er zonnepanelen geplaatst. De gevel is vervolgens afgewerkt met messing platen.

Door de materiaalkeuze voor de achtergevel is een opvallend ‘baken’ gecreëerd. Dit moet bezoekers naar de entree van het museum trekken. Gisteren en vandaag zijn de steigers verwijderd waardoor het resultaat nu goed zichtbaar is geworden.

Overigens is de (messing) gevel nog niet helemaal voltooid. Ook de werkzaamheden aan de binnenzijde zijn nog in volle gang. Het maakt in elk geval nu al de tongen los.

Wat vind jij van de nieuwe messing gevel van Museum W?

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.