Politie plukt opvliegende man met minicrosser van A2 bij Ittervoort

Ittervoort – De politie kreeg woensdagavond een melding dat een man op een kleine crossmotor op de snelweg A2 stond. De man reed in zuidelijke rijrichting en had pech onderweg gekregen en was gestrand ter hoogte van Ittervoort.

In eerste instantie kwam de politie om de man te helpen en naar een veilige plek te brengen. Eenmaal ter plaatse leken er een aantal zaken niet op orde te zijn. De bestuurder van de kleine crossmotor had geen rijbewijs. Tevens had het voertuig geen kenteken.

Toen het voertuig werd afgesleept werd de bestuurder opvliegend. De wegbeheerder van Rijkswaterstaat en de agenten brachten de man tot bedaren. De minicrosser werd naar de nabij gelegen carpoolplaats getransporteerd en de politie handelde daar ook de kwestie verder af.

Omdat de man geen Nederlands of Engels sprak moest de politie via de telefoon een tolk inschakelen. Opnieuw werd de man opvliegend. En opnieuw moest de politie hem bedaren. Uiteindelijk bleken de zaken inderdaad niet op orde te zijn en werd het voertuig in beslag genomen.