Brandweer opnieuw naar Boshoven voor gaslucht, ditmaal rioolgas

Voor de tweede keer deze week werd de brandweer gealarmeerd voor een mogelijk gaslek aan de Hogenakkerstraat in de wijk Boshoven.

Eergisteren was een leiding voor de transport van aardgas beschadigd geraakt. Vandaag werd voor de medewerkers op straat opnieuw een gaslucht waargenomen. Ze vertrouwden het niet en waarschuwden de brandweer.

De brandweer kwam met een SIV (Snel Interventie Voertuig) ter plaatse. Nadat de brandweer metingen had verricht bleek dat er geen aardgas was vrijgekomen. Wel werd er een heel klein beetje H2S (waterstofsulfide) gemeten. Dit gas is kan gevormd worden in o.a. waterputten en riolen.

Er was dus geen gevaar voor de omgeving. Uit voorzorg is wel een beroep gedaan op netbeheerder Enexis die nog een extra controle zal uitvoeren.