Nieuwe rotonde Leuken grotendeels in gebruik

Nu het betonnen wegdek van de nieuwe rotonde bij winkelcentrum Leuken voldoende is uitgehard kan deze in gebruik worden genomen. Vandaag was het heugelijke moment daar. Maar meteen ook een waarschuwing, want de verkeerslichten zijn nog actief.

Vanaf vandaag kun je vanaf de Ringbaan-Oost het winkelcentrum Leuken weer als vanouds bereiken, dus via een rotonde en dan de St. Jobstraat in. De afgelopen weken is de rotonde vernieuwd en voorzien van o.a. vrijliggende fietspaden. Dit moet het drukke verkeerspunt veiliger maken voor langzaam verkeer.

Maar de rotonde is nog niet helemaal klaar. De Maaslandlaan moet er nog aan gekoppeld worden. Daar is de aannemer vandaag mee gestart. Nu de ‘bypass’ niet meer nodig kan deze worden verwijderd en kan de aansluiting met de wijk Groenewoud worden gerealiseerd.

Verkeerslichten

Omdat het rotonde nog niet volledig klaar is blijft ook de altenatieve overstreek voor voetgangers, scootmobielen, (brom)fietsers enz. nog actief. Dat betekent ook dat de verkeerslichten nog actief zijn. Woensdagochtend is gebleken dat dit voor sommigen toch nog als een verrassing komt en de nodige plotselinge remacties hebben plaatsgevonden.

Dus let op de bebording en de verkeerslichten. Ze staan er niet als decoratie van het straatbeeld.