Buitentocht Ridderspoor: Op pad als een schildknaap of jonkvrouw

Op zondagmiddag 13 juni 2021 van 13.00 tot 15.30 uur kun je als schildknaap of jonkvrouw vanaf het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man het Ridderspoor volgen actief aan de slag met allerlei ridderspelen.

Het Ridderspoor wordt samen met Punt Welzijn georganiseerd in het kader van De Week voor de Gezonde Jeugd. Kinderen tussen 7 en 10 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene als schildknaap of edelvrouw op pad in het IJzeren Man gebied en bij de zandvlakte een riddertoernooi uitvoeren.

Tas met spullen ophalen

Bij de balie van het centrum krijg je een tas mee met allerlei spullen een routekaart. Bewapend met schild en zwaard ga je wedstrijdjes doen zoals een paardenace, touwtrekken en ringgooien. Ook ga je met pijl en boog schieten en leer je het kompas te gebruiken, kruiden te herkennen en hoe een stevig kasteel te ontwerpen.

Kosten en aanmelden

Deze Buitentocht Ridderspoor duurt ongeveer 90 minuten en kost 3,50 euro per tasje (huur). Graag vooraf aanmelden door te bellen: 0495 524 893 (tussen 10.00 en 17.00 uur) of via [email protected]

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert