Burgemeester sluit twee bedrijfspanden vanwege drugsoverlast

Burgemeester Vlecken heeft onlangs besloten om twee drugspanden te sluiten. Het gaat daarbij om twee bedrijfspanden gelegen aan de Fahrenheitstraat 4 en de Graafschap Hornelaan 118E. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden. Burgemeester heeft dit besloten nadat in de bedrijfspanden een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Tijdelijke sluiting geldt ook voor verhuurde panden

Met deze tijdelijke sluitingen wil de burgemeester van de gemeente Weert een bijdrage leveren aan de bestrijding van de drugscriminaliteit. In deze gevallen betrof het bedrijfspanden die werden verhuurd. Ook wanneer panden verhuurd worden en de verhuurder niets met de drugsactiviteiten te maken heeft kunnen drugspanden gesloten worden. Verhuurders hebben de plicht om op het gebruik van het gehuurde toe te zien om te voorkomen dat hun pand gebruikt wordt voor illegale drugsactiviteiten, aldus de gemeente Weert.

Wet Damocles

De sluitingen gebeuren op basis van artikel 13b, eerste lid, van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.