De Rocky Horror Show met Sven Ratzke in het Munttheater

Fotograaf: Roy Beusker

Nu de theaterdeuren weer open mogen zijn ze bij het Munttheater trots dat ze op donderdag 14 oktober de Limburgse première van de met 5 Tony Awards genomineerde Rocky Horror Show naar Weert hebben kunnen halen.

Het wordt een avond vol onweerstaanbare rockmuziek waarbij stilzitten lastig is. Een avond waarop eindelijk ‘alles weer mag’, en de theaterbeleving al begint bij de entree die past bij een echte première.

Hoofdrol

De hoofdrol van de Rocky Horror Show wordt vertolkt door de internationaal bekende Nederlandse ster Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bejubeld om zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van David Bowie). Naast Sven Ratzke staat ook met  musical-vedette Ellen Pieters (bekend van haar rol als de Zangeres zonder Naam en haar vertolking van Adele Bloemendaal in ‘De grote Drie’) en de jonge talenten Esmée Dekker en Samir Hassan.

Het verhaal

Het verhaal gaat over het pas verloofde stel Brad en Janet die verzeild raken in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Janet en Brad vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

Eerste musical uit de jaren zestig

De Rocky Horror Show was de eerste musical uit de jaren zestig, die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. Onverwacht relevant, want vele verworvenheden qua ‘vrijheid’ uit de laatste decennia van de vorige eeuw staan onder druk. Een zekere vertrutting dient zich momenteel aan en ieder woord wordt gewogen. Deze show is een parodie op de klassieke B-science fiction- en horrorgenres en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en ‘alles’ weer een keer mag!

De verkoop van de voorstelling is nu reeds gestart via de website van het Munttheater. Meer informatie: https://www.munttheater.nl/agenda/de-rocky-horror-show/

Bekijk een promo-video: https://youtu.be/iZvjvpZWbKg