Eerste mensen genieten van nieuw stukje stadspark

Algemeen Uitgelicht Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Het was geen officiele opening, maar werd er vandaag even stilgestaan bij het heugelijke feit dat het eerste deel van het vernieuwde stadspark aan de Biest-zijde werd geopend.

Het stadspark is een plek waar mensen graag even zitten om te ontspannen, veelal onder het genot van een ijsje. Vandaag werden de hekken weggehaald door de aannemer en werden de picknickbankjes van Huupkens op het nieuwe gedeelte geplaatst. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste mensen er al zaten.

Wethouder Van den Heuvel kwam vrijdagmiddag even een kijkje nemen en sprak een kort woordje richting de aanwezigen. Om toch nog een klein feestje te vieren kregen de aanwezigen een gratis ijsje van Huupkens aangeboden.

Rolstoelvriendelijk

Het vernieuwde deel van het stadspark is ook voor mensen in een rolstoel aanzienlijk beter bereikbaar geworden. Er werd dan ook meteen gebruik gemaakt om onder een boom te genieten van de omgeving.

Volgende fase

Maandag 14 juni 2021 wordt gestart met de sanering van de voorburcht, het verharde deel achter de kasteelpoort. De bestaande verharding wordt weggehaald en samen met een laag grond daaronder afgevoerd. Tegelijkertijd met de saneringswerkzaamheden wordt er gestart met een archeologisch onderzoek. 

Opening

Het verdere park wordt naar verwachting in september 2021 geopend. Er komen o.a. nog bruggen en een speeltoestel. De voorburcht, waar vanaf volgende week de sanering en archeologische opgravingen worden uitgevoerd, wordt naar verwachting in december 2021 geopend.

Bekijk een sfeervideo via: https://youtu.be/wpXdH3qn6n4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties