Einde vervoersverbod voor pluimveebedrijven

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Nadat op 21 mei j.l. bij een kalkoenbedrijf in Weert vogelgriep was vastgesteld werd er een vervoersverbod van kracht. Dit was van toepassing op alle pluimveebedrijf binnen een straal van 10 kilometer rondom het kalkoenbedrijf in Weert.

In totaal werden 128 andere pluimveebedrijven getroffen door de maatregelen, waaronder ook in België en de gemeenten Cranendonck, Nederweert en Someren. Het vervoersverbod had betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte. 

De afgelopen periode werd er geen vogelgriep meer geconstateerd in Weert en de regio. En dat is goed nieuws voor veel pluimveebedrijven. Het vervoersverbod kon vandaag worden opgeheven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie