Fiets4Daagse De Peel wordt verplaatst naar 2022

Ondanks de corona-beperkingen heeft de organisatie ‘Fiets4Daagse De Peel’ de afgelopen maanden niet stilgezeten en er alles aan gedaan om de Fiets4Daagse, weliswaar in aangepaste vorm, door te laten gaan. Belangrijke leidraad hierbij is, welke mogelijkheden door de overheid (landelijk en lokaal) geboden zou kunnen worden.  

Echter, het landelijk stappenplan vermeld “dat georganiseerde auto-wandel- en fietstochten, bedoeld voor vermaak van de deelnemers, onder het begrip evenement vallen en dus verboden zijn, omdat deze activiteit (of onderdelen daarvan) een aanzuigende werking hebben. Omdat niet bekend is wanneer evenementen weer worden toegestaan en onder welke voorwaarden of corona-aanpassingen, worden vergunningaanvragen niet eerder dan 30 juni in behandeling genomen”.

Omdat de Fiets4Daagse De Peel onder bovengenoemde regelgeving valt, heeft het bestuur nu alsnog met teleurstelling en pijn in het hart, moeten besluiten voor een totale afgelasting in 2021 en verplaatsing naar 26 t/m 29 juli 2022.

Uitstel was niet langer een optie en door dit besluit wordt er gezorgd voor meer duidelijkheid in deze -nog altijd onzekere- tijden voor onze deelnemers, vrijwilligers en anderen die betrokkenen zijn bij de Fiets4Daagse De Peel.

Het bestuur neemt alle verantwoordelijkheid, ook omdat de gezondheid voor alles gaat. “Blijf gezond en let een beetje op elkaar”. De organisatie ‘Fiets4Daagse De Peel’ hoopt volgend jaar, van 26 tot en met 29 juli 2022 weer veel liefhebbers te ontmoeten.