Geniet van de zomerse koopzondag op 27 juni

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag van Weert. Normaliter geniet winkelend publiek in juni van het evenement Werelds Weert, maar dat kan helaas nog niet doorgaan. Toch heet de binnenstad iedereen van harte welkom voor een middagje werelds genieten.

Het belooft zondag 27 juni een zomerse koopzondag te worden in de Weert. De karakteristieke binnenstad biedt alle ruimte om te genieten sfeervol winkelen en genieten bij lokale horeca. Het evenement Werelds Weert, gegroeid vanuit de Italiaanse Dag dat ooit door ondernemers van de Maasstraat werd bedacht, kan helaas vanwege geldende coronamaatregelen nog geen doorgang hebben.

Met de heropening van de horeca is het aanbod van de Weerter winkelcentrum weer compleet. Combineer het vinden van je zomerse outfit met een gezellige lunch en geniet van de gastvrijheid van de Weerter binnenstad. Winkels zijn zoals elke laatste zondag van de maand geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag is parkeren gratis in het centrum, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom.

Altijd iets te beleven

Met de strekking ‘altijd iets te beleven’ presenteerde Centrummanagement Weert de laatste jaren elke koopzondag een activiteit. Van kleinschalig (paashaasjes die winkelend publiek verrassen met chocolade eitjes) tot een omvattend Werelds Weert (met landenthema’s in de straten) en het nostalgisch-Bourgondische Antje Festival.

In de tijd dat er geen fysieke evenementen kunnen plaatsvinden presenteerde men de gedichtenwandeling Dichter bij Weert, die tot en met 19 september te bezichtigen is. In oktober staat iedere zaterdag live muziek op het programma en voor de winter staan tal van sfeervolle belevenissen met intiem karakter op de planning.

Meer informatie over de Weerter binnenstad met een overzicht van het volledige winkelaanbod is te vinden op www.cmweert.nl.