Politie intensiveert controles alcohol en drugs in verkeer

2 reacties
Foto: drugstester die de politie gebruikt

De politie gaat de komende perioden meer controleren op alcohol en drugs gebruik in het verkeer in de regio Leudal, Nederweert en Weert.

De politie is net als velen erg blij met de heropening van de terrassen. Wel zien ze weer een toename in het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Alcohol en drugs in het verkeer kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Gebruik van alcohol en drugs tijdens het rijden kan dus gevolgen hebben voor jou als bestuurder.

Alcohol en drugs hebben een verdovende, stimulerende of bewustzijn veranderende werking op de hersenen, of een combinatie van deze effecten, waardoor de verkeerstaak minder goed kan worden uitgevoerd. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor jou en je medeweggebruikers.

Dus, ga je het terras op? Regel een taxi of laat je ophalen door iemand die nuchter is. “Rijden is drugs en alcohol vermijden”. Vandaag staat de politie vanaf 14.00 uur op de Markt in Weert om het onderwerp bespreekbaar te maken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties