Geslaagde ‘Lekker Fitweek’ bij Basisschool Swartbroek

Afgelopen week is er op basisschool Swartbroek een leuke sportweek georganiseerd voor groepen één tot en met acht. Deze week is georganiseerd door vier Sportkunde studenten van de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven.

Het thema van de week was ‘De gezonde spelen’ met een knipoog naar de Olympische Spelen. Door middel van verschillende spellen en leuke activiteiten hebben de kinderen veel bewogen en samengewerkt. De week stond in het teken van positieve gezondheid.

Naast alle sportactiviteiten werd er in elke groep les gegeven over gezondheid: hoe kun je positief omgaan met jouw eigen gezondheid? Veel bewegen, gezond eten en goed slapen zijn hierbij heel belangrijk.

De week werd afgesloten met de Urban Sporttour. Dit is een naschoolse activiteit waar kinderen alle kinderen uit de buurt aan konden deelnemen. Het was een leerzame en plezierige sportweek.