Vandaag wappert de Veteranenvlag

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Vandaag, zaterdag 26 juni, is het Veteranendag. Op deze dag staat Nederland stil bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden, maar ook bij vredesoperaties die nu in de wereld plaatsvinden.

Net als in vele andere plaatsen in Nederland is ook bij het Stadhuis van Weert de Veteranenvlag gehesen. Met de Veteranenvlag toont ook Weert trots te zijn en waardering te hebben voor alle Nederlandse veteranen.

In de vlag is de Nederlandse driekleur te zien. De andere kleuren staan voor de verschillende missies en krijgsmachtonderdelen. Midden op de vlag staat het ‘Draaginsigne Veteranen’. De Veteranenvlag is het symbool van verbondenheid en waardering voor alle veteranen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie