Modderdag in beeld

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Kinderdagverblijf Waterwereld, Peuteropvang Dolfijn en BSO Waterval deden dinsdag mee aan de landelijke modderdag. Het is even een kliederboel, maar daar zit wel wat achter.

Het is algemeen bekend dat buitenspelen gezond is voor kinderen vanwege de frisse lucht. Maar dat niet alleen, buitenspelen maakt kinderen sterker en socialer. Bij basisschoolkinderen verhoogt buitenspelen ook nog eens de leerprestaties en de cognitieve ontwikkeling. Hun zintuigen, motoriek, concentratie, denkvermogen en creativiteit worden volop gestimuleerd.

Modderdag doet méér

Modderdag doet er nog een schepje (modder) bovenop. In het begin is het schoorvoetend, maar als kinderen eenmaal los gaan in hun spel met modder, is het ’n waar feest.  Modderdag zet kinderen ertoe aan om écht vrij te spelen. Al helemaal als ze lekker vies mogen worden. En dat mag, nee dat moet, tijdens ModderDag. Met je handen in de modder, in contact met de natuur. Alle zintuigen open. Graven, wroeten, kliederen, smeren en spetteren. Het werkt bevrijdend en stimulerend.

IVN brengt natuur dichterbij

Het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) heeft Modderdag in Nederland op de kaart gezet. Al vele jaren is Modderdag een van de initiatieven om kinderen en natuur dichter bij elkaar te brengen. Zeker in deze tijd  waarin TV en andere schermen een steeds dominantere plek innemen, lijkt buitenspelen minder vanzelfsprekend. Terwijl het juist zo gezond en leuk is.

Bekijk een video via: https://youtu.be/wg0OcVCnwTY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie