Deel Weerterheide afgezet met prikkeldraad

Mocht je deze week met je trouwe viervoeter of mountainbike een rondje willen maken in het natuurgebied Weerter- en Budelerbergen, zorg dan dat je niet continu naar een (telefoon)schermpje zit te staren.

Momenteel is er een militaire oefening gaande en een aantal wegen en paden zijn volledig afgezet met prikkeldraad. Sommige afzettingen vallen nog een beetje op door de bordjes ‘mines’, maar sommige stukken prikkeldraad op bijvoorbeeld mountainbike-routes vallen niet meteen op.

In het deelgebied Weerterheide, gelegen tussen de Maarheezerhuttendijk en Geuzendijk, zijn de militairen van de Koninklijke Landmacht weer volop aan het oefenen. Met diverse voertuigen rijden ze door het gebied vol met ‘mijnen’.


Dit bericht is tot stand gekomen dankzij een tip van André via de gratis WdG app. Zie jij ook iets opvallends waarvan nog geen bericht is verschenen op WdG? Wees vrij om ons te tippen of te vragen wat er aan de hand is.