Vermeende rookontwikkeling op dak van Museum W

De brandweer is maandagavond iets na 20.00 uur gealarmeerd voor een brandgerucht in het centrum van Weert.

Vanaf het parkeerdek boven de Jumbo supermarkt aan het Collegeplein was er rookontwikkeling waargenomen op het dak van het museumgebouw aan de Markt. De vrees bestond dat er misschien zonnepanelen in brand stonden.

De brandweer kwam met een tankautospuit en ladderwagen ter plaatse. Er werd een controle uitgevoerd aan de zijde van de nieuwe ingang van Museum W. Ook bij de zonnepanelen werd gekeken, maar werd geen rookontwikkeling of andere brandgevaarlijk situatie waargenomen.

Na de controle keerde de brandweer terug naar de kazerne. Misschien was het een ‘fata morgana‘ geweest dat door de nieuwe messing wand ✨ is gecreëerd. Niemand die het weet.