Uitgeputte hond uit kanaal gered

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 13.24u – De hulpdiensten zijn dinsdag rond 6.00 uur gealarmeerd voor een ‘dier te water’ in de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Een bewoner van het appartementencomplex Ceres aan de Werthaboulevard zag vanochtend vroeg de hond in het kanaal zwemmen en waarschuwde de politie. Toen de politie arriveerde zwom de hond ter hoogte van de Stadsbrug. Intussen was ook de brandweer opgeroepen die met een boot ter plaatse kwam.

In de tussentijd probeerde de politie de hond uit het water te redden. Hoewel de hond een uitgeputte indruk maakte, liet de rottweiler zich niet zomaar vangen.

De brandweer wist uiteindelijk met de inzet van de boot de hond uit het water te redden. Na de succesvolle reddingsoperatie werd de hond naar de kant gebracht om op adem te kunnen komen. De brandweerlieden hielden de hond nog aan de lijn en stelden de rottweiler gerust.

Er kwam steeds meer leven in de rottweiler en intussen was ook de dierenambulance gearriveerd. Een medewerker van de dierenambulance heeft de hond meegenomen. De eigenaar van de rottweiler zal nog achterhaald moeten worden.

Update 13.24u: de Dierenambulance Midden-Limburg meldt dat de hond weer terug is bij de eigenaar.

Bekijk een video via: https://youtu.be/VyrGvV4TkAk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie