Wijziging mondkapjesbeleid bij het SJG Weert

Algemeen Corona Informatie Weert Reageer 1 min. leestijd

Het is vanaf zaterdag 26 juni niet meer verplicht om in het ziekenhuis een mondkapje te dragen, behalve in situaties waarin er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Dit betekent dat je niet langer een mondkapje hoeft te dragen in algemene ruimtes zoals de centrale hal, gangen en de liften. Natuurlijk mag je wel een mondkapje dragen als je dat zelf prettiger vindt.

Wel een mondkapje

Waar er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, vraagt het SJG om wél een (eigen) mondkapje te dragen. Denk aan een drukke wachtruimte, een kleinere spreek- of behandelkamer of bij onderzoek. Het SJG vraagt om zelf een mondkapje mee te nemen.

Op bezoek

Ook als je iemand bezoekt op de verpleegafdeling, vragen ze om 1,5 meter afstand te houden tot de medewerkers en patiënten. Lukt dit niet, draag dan een mondkapje.

Klachten? Blijf zoveel mogelijk thuis

Heb je COVID-gerelateerde klachten? Overleg dan met de betreffende polikliniek of jouw afspraak kan doorgaan. In deze situatie draag je wel altijd een mondkapje.

Kijk voor de actueel geldende maatregelen op de website van het SJG: https://sjgweert.nl/home/nieuws/per-26-juni-wijziging-mondkapjesbeleid

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie