Afsluitingen en tijdelijk veerpontje vanwege onderhoud Boshoverbrug

112 Algemeen Informatie Weert Reageer 3 min. leestijd

Vandaag start Strukton Civiel in opdracht van de gemeente Weert op de Industriekade met onderhoud aan de Boshoverbrug. De werkzaamheden zijn gepland van 19 juli tot en met 13 september. Tijdens de werkzaamheden worden er verschillende verkeersmaatregelen genomen.

Werkzaamheden

Tijdens een inspectie van de staat van de bruggen in Nederland uitgevoerd door Rijkswaterstaat is gebleken dat de Boshoverbrug groot onderhoud nodig heeft. De verwachting is dat er in de toekomst meer en zwaarder (vracht-)verkeer over de brug zal gaan.

Om deze toenemende lasten beter kunnen dragen, worden de pijlers van de brug groter gemaakt. Verder wordt beschadigd beton gerepareerd. Bovenop de brug komt een nieuwe vangrail, worden de voegovergangen vervangen en de weg over de brug krijgt nieuw asfalt.

Planning

De werkzaamheden zijn gepland van 19 juli tot en met eind september. Daarna wordt de brug nog van nieuw asfalt voorzien. Dit gebeurt door een andere partij dan Strukton. De werkzaamheden zijn naar verwachting klaar voor 25 september. Onvoorziene omstandigheden, tegenvallers of wijzigingen kunnen echter van invloed zijn op de planning.

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden vinden plaats in 3 fases. Tijdens elke fase zijn verschillende tijdelijke verkeersmaatregelen nodig om het werk uit te kunnen voeren.

  • Fase 1: werkzaamheden onder de brug (vóór de bouwvak, van 19-7 tot en met eind september). Al het verkeer kan de brug in deze fase blijven gebruiken. Wel kan het zijn dat één halve rijbaan is afgezet. Het verkeer wordt dan om-en-om langs het werk geleid.
  • Fase 2: werkzaamheden op de brug deel I (na de bouwvak, 30-8 tot en met 6-9). De rijbaan van zuid naar noord (richting Eindhoven) is afgesloten. Auto’s en vrachtwagens richting Eindhoven worden omgeleid. Autoverkeer kan van noord naar zuid (richting Stramproy) blijven rijden. Het fietspad over de brug is in de week van 30 augustus tot en met 6 september afgesloten. Fietsers kunnen dan gebruik maken van een tijdelijk veerpontje dat naast de brug vaart tussen de Industriekade (bij Limagrain) en de Suffolkweg-Zuid. De opstapplaats wordt duidelijk aangegeven.
  • Fase 3: werkzaamheden op de brug deel II (na de bouwvak, 7-9 tot en met 13-9) De rijbaan is van noord naar zuid (richting Stramproy) afgesloten. Auto’s en vrachtwagens richting Stramproy / Roermond worden omgeleid. Al het verkeer kan weer van zuid naar noord (richting Eindhoven) rijden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie