Inspiratieboek en klushandschoenen voor nieuwe bewoners Laarveld

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Toekomstige bewoners van de wijk Laarveld fase 3 ontvingen vandaag de eerste brochure ‘Wonen in een Heerlijk Weert’, een insectenhotel en een paar klushandschoenen van wethouder Wendy van Eijk.

Een symbolisch moment voor de lancering van een overzichtelijk online ‘inspiratieboek’ voor inwoners met uitgebreide informatie, ideeën en tips. Daarin staan 70 acties en maatregelen om duurzaam te bouwen, verbouwen, wonen en tuinieren. In de onderstaande video vertellen wethouder Van Eijk en de nieuwe bewoners er meer over.

De gemeente Weert heeft deze brochure en online handboek ontwikkeld voor iedereen die aan de slag wil gaan met duurzaamheid, in en rondom de eigen woning. Duurzaam (ver)bouwen is namelijk lang niet zo ingewikkeld als mensen misschien denken.

Alle eigenaren van een bouwperceel van de nieuwbouwwijk Laarveld fase 3, ontvangen binnenkort de brochure en klushandschoenen. Zij zijn nu bezig met het ontwerpen van hun huis en kunnen tips goed gebruiken. Het online ‘inspiratieboek’ op website www.heerlijkweert.nl is al voor iedereen te bezoeken: bouwers, verbouwers, tuiniers en alle andere geïnteresseerden.

“Een huis (ver)bouwen is hét moment om te kiezen voor een duurzame en toekomstgerichte woning. Duurzaam wonen heeft veel voordelen: het verhoogt het wooncomfort, is vriendelijk voor de portemonnee en het levert direct voordeel op voor de gezondheid én de leefomgeving. Zodat het ook voor de toekomstige generaties nog goed wonen is in Weert. Duurzaamheid gaat namelijk niet alleen over vandaag, maar juist ook over de toekomst.”

Wethouder Van Eijk, Gemeente Weert

Zélf aan de slag met duurzaamheid

Met het online overzicht van duurzaamheidsmaatregelen kunnen inwoners heel veel bruikbare informatie op één plek vinden, via www.heerlijkweert.nl. Vier thema’s staan centraal: bouwen & verbouwen, energie, natuur & tuin en hitte, droogte & water. Nu zijn het vooral nog acties voor de ontwerp- en bouwfase van een huis, maar dat wordt de komende tijd nog aangevuld.

In totaal zijn er ruim 70 duurzaamheidsacties, klein en groot. Van bouwen met natuurlijke materialen tot isoleren of zonnepanelen leggen en van een natuurlijk dak aanleggen tot regenwater afkoppelen van de riolering of gazon niet te vaak maaien.

Duurzaam wonen in Laarveld

In de wijk Laarveld en overig Weert stimuleert de gemeente niet alleen duurzaam bouwen. Ook is er aandacht voor een groene en duurzame inrichting van de openbare ruimte. Zoals de toepassing van gebakken verhardingsmaterialen in de wegen en maatregelen om de biodiversiteit te vergroten en het openbaar gebied natuurinclusief in te richten.

Bekijk een video via: https://youtu.be/FLSXGjtatCg

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie