Brandweer redt jong wild zwijn van verdrinkingsdood

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 2 reacties 1 min. leestijd

De brandweer is zaterdag iets voor 18.00 uur gealarmeerd omdat een dier in problemen was geraakt in Weert.

Aan de Lozerweg was een jong wild zwijn te water geraakt. De brandweer kwam met een boot en tankautospuit ter plaatse. Tijdens een eerste reddingspoging werd geprobeerd om het dier naar een fauna uittreedplaats (FUP) te dirigeren. Die poging leek niet te slagen, dus werd er gekozen voor plan B.

Er werd een vangstok gebruikt om het zwijn uit het water te redden. Eenmaal bij de kade werd het dier uit het water gehaald en losgelaten in de naastgelegen Laurabossen. Het wilde zwijn is vervolgens snel het bos ingerend om van de schrik te kunnen bekomen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/O0ZLCCy3MwM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties