Brandweer redt vier personen uit lift Oranjeflat

De brandweer is woensdag rond 19.15 uur gealarmeerd voor een liftopsluiting in de Oranjeflat in Weert.

Tussen de tweede en derde verdieping van het gebouw was een lift stil komen te hangen. In de lift zaten vier personen. Ze probeerden eerst via de intercom alarm te slaan, maar die bleek niet te werken. De mensen in de lift zagen geen andere mogelijkheid om de brandweer te bellen.

De brandweer kwam ter plaatse met een speciale sleutel. Nadat de liftdeuren waren geopend konden de mensen via een stoel uit de lift kruipen. Ze waren verder ongedeerd.

De brandweerlieden fungeerden tevens als luisterend oor voor de gefrustreerde bewoners van het complex. “Die andere lift werkt ook al niet. Daar zijn ze deze week al elke dag voor langs geweest. Nu moet ik met mijn hond van zes hoog naar boven en beneden”, aldus een buurtbewoner. Een andere buurtbewoner loopt intussen voorbij en roept: “Is het weer zover”.

De brandweer heeft Wonen Limburg in kennis gesteld. Ook zou er een monteur zijn aangestuurd. Voor de tussenliggende periode heeft de brandweer de liftdeuren afgezet met lint.