Concert The Food of Love in de Paterskerk

De muziek van Henry Purcell heeft alles in huis wat onze hart en ziel aanspreekt. Deze meester van de barok, die zelf een pestepidemie (1665/66) in zijn geboortestad London heeft doorgemaakt, heeft ondanks zijn korte leven (36 jaar) het hele spectrum van menselijke emoties en gevoelens in zijn muziek gebruikt.

Emoties die in deze bijzondere tijd opnieuw naar boven komen in zijn muziek en teksten: angst en eenzaamheid in “Music for a while”, hoop en verbondenheid in “If Music be the food of love”. Maar ook “the bright side of life” is aanwezig, toen en nu, in het humoristische “One charming night” en het Schotse lied “ ‘t Was within a furlong of Edinborough town”.

Het programma wordt aangevuld met Engelse instrumentale muziek van John Dowland en Tobias Hume, gespeeld op theorbe en viola da gamba. Dit driedelige vocale en instrumentale programma wordt door het ensemble gepresenteerd door middel van poëtische en humoristische verhaaltjes.

Mensen hebben honger naar muziek. Want muziek kan door de grenzen van de beperkingen heen in een omhelzing die voedt en troost, een lach geven. “Let the Music be the food of life”!

Dit inspirerende Purcell programma wordt uitgevoerd door La Primavera, dit keer bestaande uit de jonge talentvolle Engelse sopraan Kat Carson, Regina Albanez op theorbe en luit en Maaike Boekholt op viola da gamba

  • 31 juli 2021: 15.30 – 16.30 uur Paterskerk Biest 43 Weert
  • Reserveren: www.la-primavera.nl
  • Kaartjes kosten €15, voor kinderen zijn ze gratis.