Dependance burgerzaken in Stramproy blijft open

Het staat met enige regelmaat op de politieke agenda van Weert: het wegbezuinigen van de burgerzaken-dependance in Stramproy. Ook afgelopen week kwam het tijdens de bespreking van de Kadernota ter sprake.

In Stramproy zagen ze de bui weer hangen. Keer op keer moet de Dorpsraad Stramproy in actie komen om de noodzaak van de dependance te verdedigen. Ze schreven weer een brief aan de gemeenteraad. “Inmiddels is dit de 8e keer dat we hiervoor moeten strijden. We hebben gevraagd om de oude afspraak van 1000 handelingen per jaar te respecteren, en daarmee deze service voor de inwoners te behouden”, aldus de Dorpsraad Stramproy.

Tijdens de stemming van een amendement bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad tegen de sluiting van de dependance in Stramproy was. 22 raadsleden stemden voor behoud en 6 tegen. Het zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn dan de dependance ter discussie zal staan. Het college van B&W zal het op de agenda zetten in het geval er weer bezuinigd moet worden. De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste woord.