Scoutingleden maken insectenhotels van materialen voormalige Kijkshop

Supermarkt Jan Linders aan de Onzelievevrouwestraat in Weert heeft, in samenspraak met de verhuurder van het pand, ervoor gekozen om een stukje natuur terug te brengen rondom hun pand en naast de parkeerplaatsen.

Insectenhotels

De afgelopen periode is er een biodiversiteit aan planten gepoot. De Explorers van Scouting St. Job Leuken-Weert en Scouting St. Rumoldus (Fatima) hebben samen de handschoen opgepakt en het groen rondom het pand en parkeerplaats verzorgd. Daarnaast hebben de jongens en meisjes (tussen de 13 en 18 jaar) de afgelopen periode behoorlijk wat tijd gestopt in het maken van vogelhuisjes en insectenhotels. Want ook de dieren zijn onderdeel van de natuur.

Wijndruiven

De wanden zijn beplant met wijndruiven. Deze zullen in de lente en in de zomer een groene bekleding geven aan de wanden van de parkeerplaats. In de lente verspreiden de bloemen van de druiven een lekkere geur. In de herfst kleuren de bladeren helder rood en de ranken geven prachtige geelrode tinten in de winter. De druiven worden geoogst en zullen tot wijn worden bereid. Dit deel staat onder leiding van Dhr. en mevr. Bert en Carin Hoogeveen.

Materialen van Kijkshop garage Bloemen

De diverse toegepaste materialen zijn deels afkomstig van de voormalige Kijkshop en garage Bloemen. Een voorbeeld van ‘Cradle to Cradle‘ en zonder uitstoot van CO2, stikstof of Pfas. Momenteel zijn ze nog de laatste puntjes op de i aan het zetten maar binnenkort zal deze “natuur” feestelijk geopend worden als dit weer corona-proof kan.