Loop het spannende smokkelpad bij NMC De IJzeren Man

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd

Op zondagmiddag 11 juli a.s. is er vanaf 13.30 uur de mogelijkheid om een spannend smokkelpad
te lopen vanaf het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert.

Tot eind vorige eeuw werden in Weert levensmiddelen gesmokkeld. Zeker als het prijsverschil aan weerszijde van de grens met België groot was, loonde het de moeite om met boter, eieren en zout de grens over te steken. Dat gebeurde niet over de doorgaande weg, langs het grenskantoor, maar over bospaadjes en door het moeras. Het moeilijk toegankelijke en natte GrensPark Kempen  ̴Broek was dan ook uitermate geschikt voor het smokkelen en vele spannende verhalen hierover doen nog steeds de ronde.

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene met een landkaart en een pungel met smokkelwaar op pad en verkennen en beleven het landschap van het IJzeren Man gebied. Daarbij worden alle zintuigen en het oriëntatie vermogen flink geprikkeld. Ook moet de grenswacht, de commies, op een dwaalspoor worden gebracht of worden misleid.

Dit smokkelpad duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen 3,50 euro per groepje en per pungel. Graag vooraf aanmelden door te bellen of via email [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie