Pand Instraat Budel tijdelijk gesloten na vondst hennepkwekerij

Budel – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft gisteren tijdelijk een pand aan de Instraat gesloten nadat door het Dommelstroom Interventie Team (regionale samenwerking tussen o.a. gemeenten en politie) op 8 april 2021 een hennepkwekerij in het pand werd aangetroffen.

Tijdelijke sluiting

Het bedrijfsgedeelte in het pand en het perceel aan de Instraat zijn gesloten van 6 juli 2021 tot 6 januari 2022. Tot 6 januari 2022 is het verboden om het bedrijfsgedeelte te betreden. In het pand zijn drie woonruimten ingericht, waarvan er twee gesloten zijn voor de duur van drie maanden.

Eén van de drie ruimtes wordt nog niet gesloten in afwachting van een uitspraak van de rechter over een aangevraagde voorlopige voorziening. Met deze sluiting maakt gemeente Cranendonck een eind aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van drugsgerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.