Piloot traumahelikopter heeft moeite met vinden landingsplek in Weert

Vanwege een medische noodsituatie in Weert werden vanochtend rond 10.00 uur meerdere ambulances, de politie en een traumahelikopter opgeroepen.

In eerste instantie werden de hulpdiensten naar Boshoven gestuurd, maar aldaar maakten men rechtsomkeert richting het ziekenhuis aan de Vogelsbleek. Ook de traumahelikopter vloog meteen door naar het SJG.

De piloot ondernam diverse landingspogingen in de nabije omgeving van het ziekenhuis, waaronder in de buurt van de Voogdenstraat en de parkeerplaats tussen het Zorgplein en het SJG. De piloot brak de landingspogingen af en vloog met de helikopter door naar het grasveld naast de stadsbrug. Daar was genoeg ruimte om de definitieve landing in te zetten.

Onder begeleiding van de politie en de Officier van Dienst Geneeskunde (OvD-G) werden het Mobiel Medisch Team (MMT) van de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Nadat het MMT medische assistentie had verleend in het ziekenhuis werd het door de politie teruggebracht naar de helikopter bij de stadsbrug.

Over de toestand van de patiënt worden verder geen mededelingen gedaan.

Bekijk een video via: https://youtu.be/IqdOOX1S2is