Speeltuinenroute voor de kinderen in Weert

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

In Weert liggen veel openbare speeltuinen, van klein tot groot. De gemeente Weert heeft deze speeltuinen per gebied, wijk en dorp nu gebundeld in een boekje. Zo kan iedereen een eigen speeltuinenroute maken en op pad gaan. Deze week reikte wethouder Martijn van den Heuvel de eerste boekjes uit aan kinderen uit gezinnen die met Stichting Het Vergeten Kind een dagje naar de Efteling mochten.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Bewegen is gezond voor jong en oud. Daarom is het belangrijk dat onze (klein)kinderen voldoende gelegenheid hebben en krijgen om te bewegen en spelen. Weert heeft ontzettend veel leuke speeltuinen. Kijk dus verder dan de speeltuinen in je eigen buurt, en ga eens een ander gebied ontdekken. Veel speelplezier!”

Voor jong en oud

De speeltuinenroute laat een overzicht zien van alle speeltuinen per gebied, wijk en dorp in de gemeente Weert. Er zijn routes gemaakt die gezinnen langs verschillende speeltuinen kunnen lopen op fietsen. Of je kunt je eigen route samenstellen. Per speeltuin is aangegeven welke faciliteiten je er kunt vinden, voor welke leeftijd het geschikt is en hoe groot de speeltuin is. Ook de voetbalveldjes, tafeltennistafels, basketbalmogelijkheden, jeu de boules banen en ontmoetingsplaatsen zijn aangegeven. Het boekje is dus voor elke leeftijd interessant.

Buiten spelen is gezond

Buitenspelen is meer dan bewegen. Kinderen ontwikkelen zich breder en leren extra vaardigheden die later in het leven van pas komen. Buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Zomerpakket

De speeltuinenroute is ontwikkeld met specifieke aandacht voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Dit jaar zit het boekje daarom bij het zomerpakket. Maar de speeltuinenroute is natuurlijk voor iedereen in Weert beschikbaar.

Je vindt het boekje op www.weert.nl/speeltuinroute of download het rechtstreeks via: https://iwdg.nl/3zUbAlR (PDF, 13 MB)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie