Vermiste kat na aantal dagen uit boom gered door brandweer

De brandweer is maandagavond rond de klok van 21.30 uur in actie gekomen om een kat uit een boom te redden op de Schuttebeemd in Weert. De kat bleek al een aantal dagen vermist te zijn.

Aanleiding voor de reddingsactie was dat buurtbewoners al twee dagen een kat hoorden miauwen vanuit een boom. Daaropvolgend werd de dierenambulance ingeschakeld. Omdat de kat op een lastig bereikbare plek zat werd besloten om de brandweer te bellen.

Door middel van een ladderwagen probeerde de brandweer de kat uit de boom te halen. Toen de kat werd vastgepakt sprong de kat uit de boom en maakte het dier een sprintje de wijk in. De geschrokken kat kroop vervolgens onder een auto.

Vermist

De kat werd al een aantal dagen vermist. In de omgeving van de Schuttebeemd en Martinushof waren diverse vermissingsposters opgehangen en daardoor kon de eigenaresse snel getraceerd worden.

Het baasje probeerde haar geliefde kat onder de auto uit te halen, maar raakte daarbij lichtgewond aan haar hand. Ze kreeg een verband om haar hand en de hulpverleners verwezen haar door naar een huisarts. Ondanks de lichte verwonding was ze maar wat blij dat ze haar kat weer in de armen kon sluiten.