Vernieuwde rotonde Leuken ontsloten aan wijk Groenewoud

Update 27-7 – Sinds gisteren is de wijk Groenewoud in Weert ook weer bereikbaar via de vernieuwde rotonde bij het winkelcentrum van Leuken.

Eerder was de rotonde al opengesteld voor het verkeer op de Ringbaan-Oost en de St. Jobstraat. Omdat de zogeheten ‘bypass’ nog verwijderd moest worden volgde de aansluiting op de wijk Groenewoud later. Deze werkzaamheden zijn nu voltooid en daardoor kan de aansluiting met de Maaslandlaan weer worden geopend.

De voornaamste wijziging van de verkeerssituatie is dat de fietspaden gescheiden zijn van de weg. Daardoor moet het voor het langzaam verkeer veiliger zijn om de rotonde te passeren. Verder is er een stukje doorgaande weg van de Thornstraat afgesloten.

Fase 4 komt er nog aan

Helemaal klaar zijn de werkzaamheden nog niet. Fase 4: het asfalt-onderhoud zal nog moeten plaatsvinden. De puntjes op de i, zeg maar. Deze worden gezet tussen 31 juli 07.00 en 1 augustus 07.00 uur. De rotonde is dan één dag volledig afgesloten.

Houd de gele omleidings- en informatieborden in de gaten en kom niet voor verrassingen te staan. Dat scheelt frustraties en dat is voor jezelf en anderen prettiger.

Update: tijd fase 4 was eerst 21.00 uur, dat is 7.00 uur geworden.