Vier jongeren melden zich bij politie na brand in monumentale boom

Vier jongeren hebben zich bij de politie gemeld naar aanleiding van de brand in een monumentale boom aan de Windmolen in de wijk Molenakker.

De brand in de holte van de boom werd gisterochtend rond 5.30 uur ontdekt. Buurtbewoners werden erop geattendeerd door een krantenbezorger waarna de tuinslang werd uitgerold en de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer heeft vervolgens, voor zover mogelijk, de brand proberen te doven.

Later die middag publiceerde Buurtpreventie Molenakker beelden van jongeren die over de Windmolen liepen en ‘belletje trokken’. De buurtpreventie vroeg of iemand de jongeren herkende en om zich te melden bij de politie.

Dat is uiteindelijk gebeurd, zo bevestigt een woordvoerster van de politie Limburg. Vier jongeren hebben zich bij de politie gemeld. Naast de ouders is ook de gemeente Weert in kennis gesteld. “De politie wacht de verdere bevindingen van de gemeente af”, aldus de woordvoerster.