Voetbalkooi op Marktplaats wordt topattractie bij Het Kwadrant

1 reactie

Sporten op het schoolplein van Het Kwadrant in Weert was tot voor kort niet mogelijk. Dit werd als een groot gemis ervaren door een aantal docenten en leerlingen. Even lekker afschakelen en je energie kwijt kunnen om daarna weer stil te kunnen zitten tijdens de lessen. Dat is vanaf nu weer mogelijk. En daar zit een bijzonder verhaal achter.

Op een regenachtige novemberdag kwam medewerker van Het Kwadrant met een marktplaatsadvertentie waarop een voetbalkooi werd aangeboden. In alle enthousiasme werd er een aanvraag gedaan bij de directeur. Na de goedkeuring werd in februari de buitenwand geplaatst door de verkoper van de kooi. Tevens vond het Samenfonds het initiatief zo goed dat zij een cheque ter waarde van 1000 euro hebben uitgereikt om het schoolplein nog aantrekkelijker te maken.

Uiteindelijk is een aantal leerlingen ingeschakeld om de kooi af te maken: tegels leggen en het doel dichtmaken met hekwerk dat ze over hadden. Er werd hard gewerkt om alles netjes af te werken.

Om te zorgen dat de bal in de kooi blijft,  hebben een aantal docenten nog een net over de kooi gehangen. In juni is de kooi officieel geopend. Direct daarna werd in de pauzes veelvuldig gebruik gemaakt van de kooi. Het Kwadrant is een echte topattractie rijker.

Bekijk een video via: https://youtu.be/_c8ZnO_XXsQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie