Overlast bij carpoolplaats in Nederweert wordt aangepakt

Nederweert – Een groep bezoekers van de carpoolplaats aan Randweg-West zorgt voor overlast bij omwonenden. Dat blijkt uit een onderzoek door de politie. De overlast is niet afkomstig van reguliere gebruikers van de carpoolplaats. Samen met de politie neemt de gemeente Nederweert de komende tijd een aantal maatregelen. 

Veel ergernis

De overlast bestaat onder andere uit geluidsoverlast van muziek (uit voertuigen) en uit geluidsoverlast van autogeluiden zoals het continu stationair draaien van de motor. Ook het onnodig claxonneren en het onnodig gas geven, rondjes racen over de carpoolplaats en zwerfafval zorgen voor overlast en ergernis. 

Oplossingen

De politie heeft samen met de gemeente Nederweert en omliggende ondernemers gekeken naar geschikte oplossingen. Waarschijnlijkheid worden er op korte termijn al enkele aanpassingen gedaan die de overlast moeten beperken. Er zullen door de politie en de gemeente Nederweert extra surveillances en controles uitgevoerd worden.

Kenbaar maken

Wil je de situatie alleen ter informatie kenbaar maken bij de politie of gemeente? Stuur dan een e-mail naar de wijkagent via [email protected] en/of de gemeente via [email protected]. Bij directe overlast kun je de politie bellen via 0900-8844 of bij spoed 112.