Woning in Haler dreigt te overstromen

Haler – De brandweer van Ittervoort is donderdag rond 7.30 uur gealarmeerd vanwege wateroverlast bij een woning aan de Venderstraat in Haler.

Door de regenval was er flink wat water neergedaald op een akker. Het water zocht vervolgens de snelste weg naar beneden en dat was via een perceel met daarop een woning.

Omdat de bewoner al ooit eerder overlast heeft ondervonden door wateroverlast had hij destijds een kuil gegraven om het overtollige water op te kunnen vangen. Er was echter zoveel regenwater het erf opgestroomd dat het uitgegraven bassin dreigde over te lopen. Als dat zou gebeuren dan zou ook de woning overstromen.

De brandweer schoot de bewoner te hulp en zette een pomp in om het overtollige water weg te pompen. Het water werd via brandslangen naar een lager gelegen gebied gepompt waar het water een beek in stroomde. Daarmee werd voorkomen dat de woning zou overstromen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/djJJjbLvUoY