Kiwanis Weert maakt mountainbiken voor jongeren mogelijk

Het afgelopen jaar was voor de Weerter jeugd een bewogen jaar. Online onderwijs, gamen en vooral veel bank hangen voerden de boventoon. Jongeren misten hun sociale contacten en vooral het actief samen bezig zijn. Het werd tijd voor actie, vonden de leden van de Kiwanis Weert en het jongerenwerk van Punt Welzijn.

Punt Welzijn en de bij hen betrokken jongeren maakten samen met Kiwanis een plan om tegemoet te komen aan de wensen van de jeugd om elkaar weer verantwoord te kunnen ontmoeten. In overleg met de jeugd bleek er vooral behoefte te zijn om wekelijks te sporten.

Sem Douven van Punt Welzijn vertelt: “De jongeren keken met weemoed terug naar eerder gemaakte mountainbiketochten. Voor veel van de jongeren is een mountainbike aanschaffen een veel te dure aangelegenheid. De jeugd was dan ook blij verrast met het bericht van de Kiwanis Club dat ze bereid waren maar liefst tien fietsen te sponseren. Wij hebben er vanuit Punt Welzijn nog eens vijf fietsen aan toegevoegd. Dus er kan nu heerlijk samen gefietst worden.”

Wil jij leeftijdsgenoten ontmoeten en lekker actief bezig zijn? Stap dan eens met Sem Douven en andere jongeren mee op de fiets. Voor meer info bel of mail je Sem via [email protected] of 06-20935980.