Afgebroken tak valt op geparkeerde auto

De brandweer is vrijdag rond 15.30 uur gealarmeerd voor een ‘stormschade’-melding op de Nieuwenhove in Weert.

Ter plaatse bleek een tak van een boom te zijn afgebroken. Een deel van de tak was op een geparkeerde auto terecht gekomen.

De brandweer kwam ter plaatse met een Snel Interventie Voertuig (SIV) om de situatie in kaart te brengen. De brandweer kwam zelf niet in actie en heeft het incident overgedragen aan de gemeente Weert.

De gemeente Weert heeft op haar beurt de groenaannemer BTL (tegenwoordig Idverde) ingeschakeld om de takken te verwijderen en de andere loshangende takken te verwijderen zodat er geen gevaar meer is voor de omgeving.

Buurtbewoners gaven aan al eerder bij de gemeente aan de bel te hebben getrokken. Enige tijd geleden was er bij dezelfde boom ook al een tak afgevallen. Daardoor was er een holte ontstaan waar regenwater in terecht was gekomen. Vermoedelijk is er een rottingsproces op gang gekomen waardoor vandaag opnieuw een tak omlaag is gekomen.