Alerte buren voorkomen grote woningbrand in Budel

Budel – Donderdag rond 18.10 uur zijn de brandweer en politie gealarmeerd voor een woningbrand aan de Burgemeester Remmenstraat in Budel.

Op het balkon van een appartement woedde een brand. De brand werd opgemerkt door de buren die meteen in actie kwamen met emmers water. Vlak voordat de brandweer arriveerde wisten de buren de brand onder controle te krijgen. Dankzij dit kordate optreden wist men te voorkomen dat de brand naar binnen oversloeg en daardoor nog meer schade zou aanrichten.

De brandweer van Budel en Maarheeze kwamen met een tankautospuit ter plaatse. Omdat de brand reeds onder controle was hoefde de brandweer enkel na te blussen. Hiervoor werd de brandslang door middel van een touw naar de tweede verdieping gehesen.

De brandsporen laten zien dat het een korte en hevige brand is geweest. De achterkant van de woning was zwart geblakerd. Vermoedelijk had de bewoner zijn asbak geleegd in de prullenbak of zijn sigaret erin gegooid en vervolgens de woning verlaten. De hete asresten hebben vervolgens een brand veroorzaakt. Niemand raakte gewond.

Bekijk een video via: https://youtu.be/wtgJctxtoCQ