Auto schampt boom na mislukte inhaalactie op Maaseikerweg

Op de Maaseikerweg bij Tungelroy heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Het had weinig gescheeld of er waren gewonden te betreuren geweest.

Een auto reed vanuit Stramproy richting Weert en wilde een vrachtwagen inhalen, net voorbij de flitspalen. De bestuurder maakte echter een inschattingsfout en moest uitwijken voor een tegenligger. Hij reed de berm in, schampte een boom en botste net niet met een fietsster op het fietspad, zo meldden de getuigen.

De vrachtwagenchauffeur, de twee inzittenden van de andere auto en de fietsster hadden het hart in hun keel zitten van de schrik. De bestuurder van de auto die uit de richting van Weert kwam moest zelfs even stoppen om van de schrik te bekomen. Hij reed vervolgens door om te tanken, maar kwamen daarna terug om met de politie te praten.

De bestuurder van de auto die tijdens de mislukte inhaalactie een boom had geschampt probeerde direct na het ongeval een reserveband op zijn auto te monteren. Daar mocht hij mee stoppen toen de politie arriveerde. De auto werd vervolgens afgesleept door een berger.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en ondersteund bij de afwikkeling van het ongeval. Iedereen was in elk geval opgelucht dat er niemand gewond was geraakt.